Scandinavian Blades

Hjemmesiden til Blades i Skandinavia

Reiseguide til Sheffield

 

1 Fly                                 

 

Det første man må gjøre er å komme seg til England. Dette er kjappest med fly, og det er ofte praktisk å bruke en søkemotor for å finne billige flybilletter: 

Noen direktelinker til flyselskap:

Sas:

Norwegian:

Ryanair:

www.ryanair.com

British Airways:

www.ba.com

 

  

 

2 Flytog                           

 

Om du flyr til London er neste steg å komme seg til sentrum. Det kjappeste og enkleste å ta ekspress-togene. Det ligger litt penger å kjøpe/reservere billetter (gjerne tur/retur) på nettet på forhånd.

 

 

  • Gatwick: http://www.gatwickexpress.com/ Har avganger hvert kvarter. Denne tar deg til London Victoria i løpet av 30 minutter. Derfra tar du undergrunnen, Victoria Line til King's Cross/St Pancras.
  • Heathrow: https://www.heathrowexpress.com/ Ekspresstoget bruker 15 minutter til Paddington. Man kan også bruke https://www.heathrowconnect.com/ Denne er litt billigere, går litt sjeldnere (hver halvtime) og bruker 25 minutt til Paddington. Derfra er King's Cross/St Pancras 4-5 stopp unna med Circle Line.
  • Stansted: https://www.stanstedexpress.com/ Tar 45 minutter til Liverpool Street. Derfra kan man t.eks ta Circle Line eller Hammersmith and City Line til King's Cross/St Pancras.

 

Flyr du til Manchester, er det enklere. Det går tog direkte fra Manchester Airport, dermed kan du hoppe videre til neste trinn:

 

  

3 Tog                               

 

Togstasjonen som bringer deg fra London til Sheffield er St Pancras. Finn billetter og avgangstider her: 

Tog fra London til Sheffield tar fra 2-2,5 timer. Ta med et par bokser med noe godt og noe å lese i, så er du i Sheffield før du vet ordet av det! 

  

Om du flyr til Manchester Airport plotter du det inn på nationalrail. Tog til Sheffield tar ca en time.

 

Skal du farte mye rundt i England? Da kan du sjekke om det vil lønne seg med et togpass. Dette finnes i flere varianter og bestilles du på nett før reisen. Klikk her for info og bestilling.

 

Et noe billigere (men tregere) alternativ kan være å ta buss. Sjekk priser og avganger her: 

 

  

4 Hotell                            

 

 Netweather

Bramall Lane ligger 1,3 km fra togstasjonen i Sheffield, en rusletur som tar ca 15 min i flatt terreng. Om været er dårlig, eller du har dårlig tid står det alltid mange taxier linet opp utenfor togstasjonen.

 

Sheffield United har bygget et flott hotell ved Bramall Lane. Det heter Copthorne, og anbefales som førstevalg med sin høye standard, perfekte beliggenhet og lave priser. Copthorne har også egen bar og restaurant. Merk at de ikke liker supportereffekter på bargjestene, selv ikke på kampdager.

 

Et alternativ er nybygde Premier Inn, ved foten av the Moor, og knappe 500 meter fra Bramall Lane. 

 

Jury’s Inn ligger i Eyre Street, mellom togstasjonen og Bramall Lane.

 

Merk at det av og til kan være penger å spare på å sjekke eksterne søkemotorer, blant annet: 

 

Det kan være verdt å sjekke ut et par av de mindre Bed & Breakfast-stedene rundt Bramall Lane også. Kvaliteten på disse er ikke all verden, men de ligger i Nether Edge, et stille strøk ca 5-10 minutter fra Bramall Lane, 15-20 minutt fra sentrumskjernen. Merk at disse slett ikke alltid er billigere enn de større hotellene ovenfor.

  • Ivory House Hotel 34 Wostenholm Rd, Tlf +44 114 255 1853.
  • Priory Lodge Hotel 40 Wostenholm Rd, Tlf: +44 114 258 4670. Har egen pub.
  • Nether Edge Hotel 21 Montgomery Rd, +44 114 255 4363. Har pub og restaurant. 

 

 
Vis større kart 

 

5 Sheffield guide             

 

Kjøp av kampbilletter:

 

Puber rundt Bramall Lane:

Golden Lion - Ligger i Alderson Road, en sidegate til Bramall Lane (veien), et par minutter fra stadion. Relativt liten pub, med liten bar, men ganske effektive bartendere. Man må likevel være ganske tålmodig om man vil ha servering siste timen før kampstart. Mange trekker ut på fortauet utenfor, noe som kan være vel så behagelig om været er ok.

The Railway - Ligger rett over gaten fra Copthorne. Slett ikke et fancy sted, men fin beliggenhet og har egen beer garden.

The Cricketer - Billy Whitehurst drev tidligere denne puben, som ligger på hjørnet mellom Bramall Lane og John Street. Har vært stengt de siste årene, men har pusset opp og gjenåpnet nå. Har tidligere hatt mindre konserter i andre etage.

The Old Crown Inn - Ligger ved London Road, og er noe større enn de andre United-pubene med sine fire avdelinger, poolrom og bakhage.

The Cremorne - London Road-bar, som ikke bare tiltrekker seg fotballfans. Et lokalt alternativ når folk har begynt å forlate de mer typiske fotballpubene etter kampene.

The Sheaf View - Relativt stor bar som ligger i sørenden av Bramall Lane-gaten, et par minutter fra stadion. Har matservering og romslig beer garden.

 

Taxi i Sheffield:

Mercury taxis: +44 114 266 2662

Sheffield City Taxis +44 1142 39 39 39 

Sheffield United Training Ground - Uniteds treningsfelt ligger på Shirecliffe, 4-5 km nord for sentrum. Førstelaget trener normalt i 11-tiden. Uniteds akademi ligger også på Shirecliffe, og ungdomslagene til the Blades spiller sine hjemmekamper her. Når supporterklubben er på tur pleier vi å få med oss en trening, evt en ungdomskamp. Vi tar vanligvis en taxi opp, og buss tilbake til sentrum.

Kino

Odeon kino ligger i Arundel Gate like ovenfor togstasjonen. Om det er fotballfri og du har tid å slå ihjel, sjekk programmet ved å klikke her.

Ishockey

Sheffield har et godt ishockeylag, for fixtures sjekk hjemmesiden til Sheffield Steelers.

Basketball

Byens basketballlag heter Sheffield Sharks, fixtures og info på hjemmesiden.

Skibakke

Stå på ski kan du også gjøre, i Sheffield ski village.

 

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Photos

Newest Members

Recent Videos

Counter

Google Translator

Upcoming Events

Recent Forum Posts

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.